Popüler Yayınlar

29 Mayıs 2011 Pazar

*** İMAM ÇAĞDAŞ/GAZİANTEP BAKLAVASI ***

Bu baklava, Antepli baklava ustalarının hünerli elleriyle, bir zar kadar ince baklava yufkasından imal edilmiştir. Baklava yufkalarının arasına iri kıyılmış birinci sınıf Antepfıstığı taneleri serpiştirilerek hazırlanmış ve en kaliteli sade yağ ile taşfırınlarda pişirilip, kıvamı özenle verilerek bize sunulmuştur...


İmam Çağdaş, 1887 yılından bu güne uzanan bir lezzet hikayesi.. Halep'ten gelen Hacı Hüseyin Çağdaş kentin 34'üncü esnafı olarak Maarifte bir dükkan açar. İmam Çağdaş'ın efsanevi lezzetlerini Gaziantep'e yolu düşüp de tatmayan hemen hemen yok gibidir..


İmam Çağdaş'ta baklavanın en dayanılmaz lezzetini zihninize kazıdıktan sonra, o güne kadar bildiğiniz tüm baklava lezzetlerini yeniden gözden geçirirsiniz...


 İnsanı baştan çıkaran görüntü…


Med Gold Otel, Ömeriye camii, Mehmet Paşa camii, Yüşa Peygamber türbesi, Kendirli Kilisesi, Gaziantep Kalesi, Hasan Süzer etnoğrafya müzesi, tarihi Gaziantep evleri ve hanlarına yürüme mesafesinde olup Gaziantep'in Tarihi Pasajları, bakır, sedef ve gümüş işlemecileri imalatlarının ve satış mağazalarının bulunduğu mağazalarla iç içedir. Yorulmadan ve zaman kaybınız olmadan dolu dolu Gaziantep'i gezebilirsiniz...


Antep’te dolma deyince biraz durmak lazım. Neden mi? Çünkü Gaziantep yöresinde 15 çeşit dolma çeşidi yapıldığı söylesem abartmamış olurum..
Antep Usulü Zeytinyağlı Dolma,  Bulgurlu Kabak Dolması, Firikli Acur Dolması,  Haylan Kabağı Dolması, Yaprak Sarması,  Karışık Yaz Dolması,  Mumbar, İri Tüylü Acur Dolması…  diye sıralanır.


 
 Antep usulü çig köfte...


10 yorum:

ahmetyemekte dedi ki...

Fotoğraflar süper. Beni aldı Antep'e götürdü. Havuç dilimi son noktayı koydu. Eline sağlık

Derya Kuzusu dedi ki...

Harika fotoğraflar. Antep mutfağını hep çok sevmişimdir.

anneminkizıyim dedi ki...

Ohhh cok nefis yemekler ve fotolarla güzel bir tanitim olmus, ellerinize saglik. Dolam ve hele o alttaki havuc dilimine bitterim ve bittim.
Elinize yüreginize saglik, yakinda G.antepti ziyarete gelecegim...

otuzundansonra dedi ki...

Anladım siz diyette olduğumu ögrendiniz,masus yapıyorsunuz(şaka şaka)herşey mükemmel gözüküyor .Zaten o yörenin mutfağına hayranım.Gözümüz gönlümüz açıldı.

Lô - Lâ dedi ki...

bu bloga artik girmeyecegim, zira siddet icerikli ..

olmuyor ama : (

VeRRy MeRRy dedi ki...

imam çağdaş'ta ben de yemiştim birşeyler :) fotoğraflar çok güzel elinize sağlık

gloryheaven dedi ki...

baklavanın yufka adedi bile sayılcak cinsten,tel tel gözüküyor, tiril tiril,, ne güzel yemek kültürlerimiz var

mndlna dedi ki...

Ama senin yaptığın olmadı ki şimdi. En sevdiğim yerlere gitmişsin bir de anlatıyorsun :D kıskandım valla...

Gezi/yorum... dedi ki...

@Ahmetyemekte; beğenin için teşekkürler, yemek konusunda ilgiyle takip edilebilecek bir sayfan var, yemek konusunda çok iyisin..
@Deryakuzusu; beğenin için teşekkür haklısın antep mutfağı insana kilo aldırır :)
@anneminkiziyim; teşekkürler beğenin için antep mutfağını tatmak lazım..
@otuzundansonra; bu resimler ne zaman baksam benimde gözümü gönlümü açıyor :)
@Lo La; Gerçek antep baklavası yeme hissi uyandırıp tahrik ediyor ne desen haklısın :)
@Werry Merry; Antepe gidipte İmam Çağdas'ta biseyler yemeyen insanın Antep gezisi eksik kalır :)
@gloryheaven; Baklavaya hakkını vermişler keşke Türkiye'nin heryerinde böyle baklava yapılsa..
@mndlna; Anlasıldı senin tekrar gitme zamanın gelmiş :)

didem dedi ki...

Bu postu yutkunarak okudum. Hersey nefis gozukuyor...Fotograflar da canli gibi. Cok kotu oldu:))